Home

Speed Metal Party 35 vuotta!

Tampereella tapahtui kummia 35 vuotta sitten, kun juuri avatun Tullikamarin Pakkahuoneen valtasivat nuoret uuden alakulttuurin ystävät. Speed Metal oli homman nimi ja hommahan toimi. Nyt vuonna 2023 vietetään 35-juhlavuotta yhä samoissa merkeissä.

Illan pääesiintyjänä nähdään HOLY MOSES. Saksalainen, jo vuonna 1980 perustettu Thrash Metal legenda,esiintyy Tampereella ensimmäistä kertaa! Yhtyeen uusin, tänä vuonna julkaistu kahdestoista albumi Invisible Queen, on juuri sitä itseään, tinkimätöntä teutonithrashiä!  Kyseessä on samalla myös viimeinen mahdollisuus nähdä bändi livenä Suomessa, sillä bändin perustaja ja keulahahmo Sabina Classen lopettaa uransa tänä vuonna. Tiedossa takuulla ikimuistoinen nostalgian täyttämä ilta!

Mutta yllätykset eivät jää tähän. Tottakai Tamperelaiset thrash metal pioneerit PRESTIGE sekä DETHRONE ovat mukana omilla 35-vuotis erikoisseteillään, mutta todellinen yllätys on niin ikään jo ensimmäisessä Speed Metal Partyssä 1988 esiintynyt NECROMANCER ”Exhumed” erikoiskokoonpanon kera. “Necromancer on kuollut ja kuopattu, mutta yleisön pyynnöstä bändin jäseniä kaivetaan haudasta kunnioittamaan Speed Metal Partyn 35-vuotismessua, yhtenä originaaliesiintyjistä. Tämä on suuri kunnia ja kunnioituksemme Tampereelle, tuolle musiikin mahtikaupungille. Kokoonpanossa mukana myös yllätyselementtejä!”, kitaristi Juha Mattila kommentoi. Tämä keikka ei tule toistumaan, joten ole paikalla!

Mukana tänä vuonna uusina esiintyjinä todellinen old school thrash jyrä JUMALATION  ja tinkimätön keravalainen KATHRASH! Loput esiintyjät julkistetaan lähiaikoina ja liput  myynnissä täällä

19.08.2023 Speed Metal Party 2023, Tullikamarin Pakkahuone Tampere.

HOLY MOSES
Facebook

PRESTIGE
Facebook

DETHRONE
Facebook

NECROMANCER (EXHUMED)
Facebook

JUMALATION
Facebook

KATHRASH
Facebook

AIKATAULU:

Julkistetaan myöhemmin

SPEED METAL PARTY HISTORIAA

80-luvun lopulla Tampereella monet asiat kokivat muutoksen tuulia. Nuorison joukossa tiiviinä ulkopuolisina ryhminä olivat edelleen rokkarit, punkit ja hevarit, mutta sitten putkahtivat yhtäkkiä jupit neonväreissään ja purkkareissaan ärsyttämään työläisperheen persaukista jälkikasvua. Yhteinen ja yhdistävä vihollinen, yhteiskunnan lisäksi, oli saapunut. Musapuolella sulautuminen jatkui ja hc-punk alkoi siirtymään metalliin päin, mutta sama DIY-asenteen jatkumo, eli “tehdään ite, ei me maailman markkinoita kaivata” piti silti pintansa. Tampereen teollisen betonipölyn kasvattamat jälkeläiset alkoivat suoltaa maailmalle entistä vihaisenpaa meteliä.  Jotkut uusista tulokkaista jopa osasivat jonkin verran soittaakin. Lähiöiden kellarit alkoivat raikaamaan tihenevään tahtiin sykkivää rumpujen lätinää, sirkkelikitaran sahausta, sooloja kierron rajamailta, kaikki alleen jyräävää terroribassoa jonka kuorrutteena oli kurkkutorvea  repivä huuto. jep, speed metal oli saapunut suomeen. Aluksi viralliset keikkapaikat hylkivät uutta suuntausta, mutta yleisö meni sinne, missä kiinnostavimmat asiat tapahtuivat, eli bändien itse järjestämiin tilaisuuksiin, joten suhteellisen nopeasti esimerkiksi juuri pallikamarin tukkahuone alkoi päästämään paikallisia  metallibändejä lavalle jolloin SPEED METAL PARTYT syntyivät.

Aku Kytölä / Prestige

Tullikamari avattiin konserttikäyttöön elokuussa 1988 ja nopeasti myös metallibändit löysivät uuden salin-
SPEED METAL PARTY järjästettiin ainakin seuraavasti:

22.09.1988 (Dethrone, Prestige, Necromancer etc)
26.10.1988 (Dethrone, Prestige, Massacre, Steelfrog)
16.11.1988 (Dethrone, Mafia, St.Aces, Passage)
14.12.1988 (Dethrone, Airdash, Prestige etc)
27.04.1989 (Dethrone, Prestige, Nemesis, Steelfrog)

Jos löytyy kuvia. muistoja ym niin lähettäkää ihmeessä: speedmetalparty@gmail.com

Vuonna 2018 Speed Metal Party teki paluun ja pääesiintyjänä oli kanadalainen Razor.
Muut bändit olivat: Prestige, Dethrone, Dead Samaritan ja Menticide. Tapahtuma oli loppuunmyyty.

Liput

LIPUT 27,50€ ennakko (sis. vp & pm + narikka)
LIPUT 30€ Ovelta (sis. narikka)

Liput Tiketti

Info

Tullikamari:

Web: https://tullikamari.net

Osoite: Tullikamarin aukio 2

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
1 month ago
Speed Metal Party

Speed Metal Party! ... See MoreSee Less

1 month ago
Speed Metal Party

Kiitos! Olipas hienot 35v juhlat! Kiitos Holy Moses, Prestige, Dethrone, Necromancer, Dead Samaritan, Jumalation and KATHRASH. Hienot bändit, tekniikka, Tullikamari Tampere, Tampere Brewing & Distilling Co, Inferno, Kaaoszine, Rockpaidat!
Ja isoin kiitos TEILLE! Te teette tämän mahdolliseksi, iso kumarrus!
Nähdään 17.08.2024!
... See MoreSee Less

Kiitos! Olipas hienot 35v juhlat! Kiitos Holy Moses, Prestige, Dethrone, Necromancer, Dead Samaritan, Jumalation and KATHRASH. Hienot bändit, tekniikka, Tullikamari Tampere, Tampere Brewing & Distilling Co, Inferno, Kaaoszine, Rockpaidat!
Ja isoin kiitos TEILLE! Te teette tämän mahdolliseksi, iso kumarrus!
Nähdään 17.08.2024!

Comment on Facebook

Kiitos! Aivan mahtava tapahtuma, ja fiilis on katossa vieläkin!

Kiitos oli hyvät bileet jälleen kerran 🤘

Kiitokset teille, jälleen kerran!

Kiitos! Mahtavat nopsan metelin kekkerit jälleen kerran.

KIITOS!

It was awesome

Kiitti teille, kun jaksatte järjestää näitä! Oli hieno ilta eilen!

Kiitos mahtavasta illasta 🤘👊

On siellä ilo soittaa kiitos henkilökunnalle miksaajaille ja tottakai yleisölle . Sekä kanssasoittajille .komiaa oli❤️‍🔥

Kiitosta vaan, huh ei tässä meinaa toipua/rytmistä saada kiinni, mutta työt ne vaan kutsuu 😃😃

View more comments

Load more