Home

Speed Metal Party tulee taas!

9.8.2019 Tampereen Klubilla järjestettävän tapahtuman pääesiintyjänä on tanskalainen Artillery, joka nähdään Suomessa ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen. Artillery on Tanskan Thrash metal pioneeri joka on perustettu jo vuonna 1982!

Mukana Speed Metal Partyssä myös Prestige, jonka “Attack Against Gnomes” levyn julkaisusta on kulunut nyt 30 vuotta sekä Dethrone jonka debuuttialbumista “Let The day Begin” on niinikään kulunut 30 vuotta. Luvassa settiä näiden albumien hengessä sekä uuttakin materiaalia molemmilta bändeiltä!.

Mukana on myös jo vuonna 1986 perustettu National Napalm Syndicate joka kuuluu oleellisesti koko suomi speed & thrash metal scenen syntyyn.

Nuorempaa polvea edustavat thrash/death jyrä Dead Samaritan sekä tuleva lupaus Tampereelta Radux!

 

80-luvun lopulla Tampereella monet asiat kokivat muutoksen tuulia. Nuorison joukossa tiiviinä ulkopuolisina ryhminä olivat edelleen rokkarit, punkit ja hevarit, mutta sitten putkahtivat yhtäkkiä jupit neonväreissään ja purkkareissaan ärsyttämään työläisperheen persaukista jälkikasvua. Yhteinen ja yhdistävä vihollinen, yhteiskunnan lisäksi, oli saapunut. Musapuolella sulautuminen jatkui ja hc-punk alkoi siirtymään metalliin päin, mutta sama DIY-asenteen jatkumo, eli “tehdään ite, ei me maailman markkinoita kaivata” piti silti pintansa. Tampereen teollisen betonipölyn kasvattamat jälkeläiset alkoivat suoltaa maailmalle entistä vihaisenpaa meteliä.  Jotkut uusista tulokkaista jopa osasivat jonkin verran soittaakin. Lähiöiden kellarit alkoivat raikaamaan tihenevään tahtiin sykkivää rumpujen lätinää, sirkkelikitaran sahausta, sooloja kierron rajamailta, kaikki alleen jyräävää terroribassoa jonka kuorrutteena oli kurkkutorvea  repivä huuto. jep, speed metal oli saapunut suomeen. Aluksi viralliset keikkapaikat hylkivät uutta suuntausta, mutta yleisö meni sinne, missä kiinnostavimmat asiat tapahtuivat, eli bändien itse järjestämiin tilaisuuksiin, joten suhteellisen nopeasti esimerkiksi juuri pallikamarin tukkahuone alkoi päästämään paikallisia  metallibändejä lavalle jolloin SPEED METAL PARTYT syntyivät.

 
Aku Kytölä / Prestige
 

AIKATAULU:

Julkistetaan myöhemmin

Historiaa

Tullikamari avattiin konserttikäyttöön elokuussa 1988 ja nopeasti myös metallibändit löysivät uuden salin-
SPEED METAL PARTY järjästettiin ainakin seuraavasti:

22.09.1988 (Dethrone, Prestige, Necromancer etc)
26.10.1988 (Dethrone, Prestige, Massacre, Steelfrog)
14.12.1988 (Dethrone, Airdash, Prestige etc)
27.04.1989 (Dethrone, Prestige, Nemesis, Steelfrog)

Jos löytyy kuvia. muistoja ym niin lähettäkää ihmeessä: speedmetalparty@gmail.com

Vuonna 2018 Speed Metal Party teki paluun ja pääesiintyjänä oli kanadalainen Razor.
Muut bändit olivat: Prestige, Dethrone, Dead Samaritan ja Menticide. Tapahtuma oli loppuunmyyty.

Liput

LIPUT 25€ ennakko (sis. vp & pm + narikka)
LIPUT 28€ Ovelta (sis. narikka)

Liput Tiketti

Info

Bands:

AltilleryWeb  Facebook
Prestige: Web  Facebook
DethroneFacebook
National Napalm Syndicate: Facebook
Dead SamaritanFacebook
Radux: Facebook

Tullikamari Klubi:

Web: https://tullikamari.net/fi/klubi

Osoite: Tullikamarin aukio 2

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

1 week ago

Speed Metal Party

No niin! SPEED METAL PARTY Lauantaina 15.08.2020 Klubilla! Koko ohjelma julkistetaan maaliskuun alkupuolella ja silloin myös liput myynnisssä! Tulossa kova kattaus!

Hell yeah! Next SPEED METAL PARTY on Saturday 15.08.2020 at Klubi, Tampere (FIN). The full line up will be announced in the beginning of March! It's gonna be a killer night!

#speedmetalparty
...

No niin! SPEED METAL PARTY Lauantaina 15.08.2020 Klubilla! Koko ohjelma julkistetaan maaliskuun alkupuolella ja silloin myös liput myynnisssä! Tulossa kova kattaus! 

Hell yeah! Next SPEED METAL PARTY on Saturday 15.08.2020 at Klubi, Tampere (FIN). The full line up will be announced in the beginning of March! Its gonna be a killer night!

#speedmetalparty

Comment on Facebook

A-ha'ta lainaten "I'll be there!"

Dodii 👀

Svidu! Pakko tulla kun meni ohi viimmeksi...🤔💪

Ihan sama mitkä soittaa, meikä o paikalla joka tapauksessa !

View more comments

1 week ago

Speed Metal Party

SPEED METAL PARTY, Lauantai 15.08.2020 Klubi Tampere (FIN) ...

SPEED METAL PARTY, Lauantai 15.08.2020 Klubi Tampere (FIN)

1 week ago

Speed Metal Party

...

4 weeks ago

Speed Metal Party

Luvattiin Tammikuussa julkaista artistit, mutta nyt täytyy sanoa että on sen verran rautaa tulessa että täytyy vielä hetki olla kärsivällinen että saadaan julkistettua, mutta kova kattaus tulossa! #speedmetalparty ...

Luvattiin Tammikuussa julkaista artistit, mutta nyt täytyy sanoa että on sen verran rautaa tulessa että täytyy vielä hetki olla kärsivällinen että saadaan julkistettua, mutta kova kattaus tulossa! #speedmetalparty

Comment on Facebook

Vähänkö eilen tökin mainosta että mistä aukee kattaus ja päivämäärä 😆

pääsenkö nyt DJ:si??

View more comments

2 months ago

Speed Metal Party

Hyvät joulut ja uudet vuodet! Ja kyllä, 2020 partyt tulevat taas! Tarkemmat tiedot, bändit jne julkistetaan Tammikuussa! #speedmetalparty ...

Hyvät joulut ja uudet vuodet! Ja kyllä, 2020 partyt tulevat taas! Tarkemmat tiedot, bändit jne julkistetaan Tammikuussa!  #speedmetalparty

Comment on Facebook

Jouluja vaan sinnekkin !

Tämä päivä aikaa julkistaa. Missä tiedot?

Mahtavaa!!

Joko pian? ^^

Where is Misterer?

Jouluja hyvät kemut!

View more comments

Load more