<< Back
Satyrian: Eternitas
Lion Music / Bertus

Zodra er bij mij een promo van Lion Music door de bus valt beginnen de nekharen reeds te kriebelen. Het gros van wat er van dit label bij mij terecht komt is namelijk dermate slecht dat het een kwel is de promo’s aan meerdere luisterbeurten te onderwerpen. Zo niet bij Satyrian, gelukkig. De band, bestaande uit leden van Danse Macabre en The Dreamside brengt vrij standaard gothic metal, maar dan nét even een tandje beter.

Het album gaat sowieso al heerlijk van start met het opzwepende Eternitas, waarin de band ergens tussen gothic en power metal in zit. Zeer geslaagd en voor dit genre behoorlijk opgewekt. Die kwalitatieve lijn zet zich door gedurende de rest van de CD. De wisselwerking tussen vrouwelijke vocalen en een mannelijke stem is uiteraard al ontelbare malen eerder gedaan, maar stoort nergens. Waar sommigen zich aan zouden kunnen storen is het typisch Duitse accent van zangeressen Kemi Vita en/of Judith Stüber, al wordt dit euvel prima ondervangen door het prima spel van de rest van de band en de bij vlagen inventieve songwriting.

Eternitas is een veelzijdige gothic metalplaat geworden die de liefhebber van dit genre zeker moet kunnen bekoren. Mensen die bands als Lacuna Coil en ons eigen After Forever een warm hart toedragen moeten deze schijf dan ook zeker eens beluisteren bij de lokale, gespecialiseerde platenboer.

Gepost door: Ralph Plug
Score: 78/100

www.zwaremetalen.com


  Back to top