<< Back
Satyrian: Eternitas
Lion Music (2006) www.lionmusic.com
Aina silloin tällöin joku bändi pääsee yllättämään puun takaa täysin yllättäen. Näin kävi Satyrianin kanssa: aluksi bändin tarjoilema goottihenkinen metalli kuulosti kasvottomalta, tylsältä ja kaiken kaikkiaan kehnolta. Viimeisenä levynä promokasasta poimittu julkaisu paljastuikin parin intensiivisen lisäkuuntelun ansiosta anniltaan varsin loistavaksi yhdistelmäksi tummaa tunnelmaa ja ennen kaikkea vahvoja sävellyksiä. Kolmen vokalistin voimin operoiva yhtye saa sävellyksiinsä sellaista iskua, jota harvoin kuulee. Varsinkin kahden naisen suoltamat vahvat vokaalit yhdistettyionä puhtaisiin ja mureisiin miesvokaaleihin tekevät vaikutuksen.

Aiemmin Dance Macabre- nimellä tunnetusta joukosta uudelleen muodostettu ja parilla jäsenellä vahvistettu yhtye tekee kaiken oikein tällä julkaisullaan. Tuotanto ja kappalemeteriaali ovat pelkkää timanttia, mutta ennen kaikkea kokonaisuus on hallittu. Vaikka kyseessä onkin melkoinen sekamelska, joka sisältää lähes kaikkea melodisen metallin saralta aina folk-vaikutteista tanssittaviin riffeihin, onnistuu Satyrian kokoamaan tästä kaikesta toimivan ja nautittavan kokonaisuuden.

Levyn parhainta antia edustavat rivakka Feel The Rush, loistavan kertosäkeen sisältävä My Legacy sekä teatterihenkinen esitys Bridge Of Death. Mutta yhtään heikkoakaan vetoa ei levyltä löydy, ja kun kaiken lisäksi jokainen kappale seisoo vahvasti omilla jaloillaan, virheiden etsiminen tältä hieman yli viisikymmenminuuttiselta tunnelmametallipalalta on turhaa.

Ismo "Ice"Tikkanen

Rating 9/10

Miasma Magazine


  Back to top