<< Back
Satyrian: Eternitas
Jaar van release: 2006 Label: Lion Music
'Eternitas’ is de titel van de eerste plaat van het internationale gezelschap Satyrian, dat in het verleden onder de naam Danse Macabre al twee full-lengths uitbracht.

Wat direct opvalt zijn de twee vrouwelijke stemmen. Judith Stüber en Kemi Vita, die sommigen zullen kennen van The Dreamside, vormen het gezicht van Satyrian. Ze worden bijgestaan door hun mannelijke collega Roman Schönsee (eveneens zanger in The Dreamside), die soms grunt, maar ook regelmatig zijn donkere, doch cleane zang gebruikt. Dit drietal zorgt voor een veelzijdig geluid zonder dat het een rommeltje wordt. Daar is de productie trouwens ook veel te professioneel voor.

De zang is niet het enige dat zorgt voor afwisseling. Eigenlijk is dit gehele album een aaneenrijging van verschillende muziekstromingen. Zo is gothic-metal goed vertegenwoordigt, bijvoorbeeld door de nummers ‘Eternitas’ en ‘Invictus’. Twee zangeressen en een zanger die prominent aanwezig zijn, orkestrale stukken, keyboard- én pianopartijen, en goed verzorgd gitaarwerk dat zo nu en dan ook heavy metal-invloeden laat horen, het is allemaal op dit debuut terug te vinden. Maar wat te denken van het folk-achtige ‘The Bride Of Death’ of de afsluitende ballad ‘Evigkeit’? Satyrian laat verschillende kanten van zich horen en dat maakt ‘Eternitas’ tot een zeer aangenaam plaatje.

Ook al is dit het eerste werk onder de nieuwe naam, het is duidelijk merkbaar dat de muzikanten geen groentjes meer zijn. ‘Eternitas’ is een cd die ik nog vaak zal draaien, zoveel is zeker.

Score: 83 / 100

Reviewer: Edo

Toegevoegd: 23 maart 2006

Link to the review; www.metalfan.nl

  Back to top