<< Back
Satyrian: The Dark Gift - EP
Lion Music (2006) www.lionmusic.com
For dem der kan huske min anmeldelse af The Bloodlines nye album tilbage i februar vil vide, at jeg ikke var særlig begejstret for det.
Det var et sideprojekt af Roman Schönsee og Kemi Vita, der begge ellers befinder sig vældig fint i det gotiske hollandske band The Dreamside.

De befinder sig begge nu også i et helt tredje band, nemlig det gotiske metalband Satyrian, som med deres debutalbum "Eternitas" fik mange gode anmeldelser med på vejen.
Satyrian har fulgt op på succesen og shinet op otte af numrene derfra.

De er alle blevet remixet og fået et helt nyt spin i form af techno-dance udgaver. Ja, du læste rigtig! Techno og dance! Bevares!

Så kære heavy metal læsere. I behøver ikke at læse videre her, men for dem af jer, som er ægte goter, og kan lide bands som f.eks. The Bloodline og Das Ich er der noget at komme efter.

Satyrian har rent faktisk formået at skabe en EP ”The Dark Gift” med otte numre, som alle i bund og grund er meget iørefaldende. Det gotiske og dystre skær findes stadigvæk over musikken, og man kan tilnærmelsesvis finde referencer til Rammstein herpå.
Det er topmoderne techno- og dancerytmer, der klart kan måle sig med det bedste inden for den genre.
Det fede ved dette album er dog vokalarbejdet mellem Kemi Vita, Judith Stüber, Roman Schönsee og Oliver Philipps. Der er meget mere bid i det, end hvad jeg tidligere har hørt inden for denne genre. Ikke at indholdet i sangteksterne er noget at skrive hjem om, for det er ikke særlig tydeligt at høre hvad de synger om, men sangene er meget velskrevet og set i forhold til The Bloodlines seneste album, så viser Roman Schönsee og Kemi Vita her, at de i virkeligheden synger ret fedt, hvilket de to andre i øvrigt også gør.

Nu har jeg så ikke hørt deres debutalbum og kan derfor ikke sammenligne de remixet numre med de originale. Selve musikken og genren hører normalt ikke til min smag, men jeg må bestemt konstatere, at de har fået det sat utrolig flot sammen og, at dette vel nok er det bedste album jeg har hørt inden for gothic dark electro metal.

Skrevet af: Frandix

http://www.metalzone.dk


  Back to top