<< Back
Satyrian: The Dark Gift - EP
Lion Music (2006) www.lionmusic.com
Det multiinternationella bandet SATYRIAN släppte sitt debutalbum så sent som för nio månader sedan på åländska labeln Lion Music, men det är dags att släppa ytterligare en platta innan året är slut. Den plattan består av några väl valda remixer av de bästa spåren från albumet ”Eternitas” och speltiden blir dryga trettiofem minuter och därför har man valt att kalla nya släppet för ”The dark gift EP”.

Med bandmedlemmar från Finland, Tyskland, Serbien och Holland så undrar man lite grand hur man får ihop det där med reptider och så, men jag antar att man har bestämt sig för att utgå från bandets bas som numera är Tyskland. Det som är lite ovanligt med SATYRIAN är att bandet har tre sångare, en manlig och två kvinnliga. Bandet själva betecknar sin musik att vara goth rock, men jag vet inte om jag håller med. SATYRIAN är inte riktigt vad jag kallar goth utan jag tycker nog mer att bandet ligger åt indie/symfonirock på albumet ”Eternitas”, men att man tagit steget mer åt goth på remixplattan ”The dark gift”, kryddat med stora techno och electropulser med tunga dansbeat.

Av plattans åtta spår så återfinns låten ”The dark gift” tre gånger, varav den sista är originalversionen från plattan ”Eternitas”. The Lygophilia Remix är gjord av Roman Schönsee som är bandets manlige sångare och det är den som jag tycker svänger bäst, klart bättre än originalet. Och det gäller även resten av materialet på denna EP, för SATYRIAN’s dramatiska melodier kommer helt till sin rätt i sina nya kläder. Jag tyckte faktiskt aldrig att gruppens debut hade någon bestämd struktur, men det är åt electrohållet som detta band bör satsa. När kraften ändå finns inom bandet och i dess närhet (TmV från finska goth/electro-bandet Shade Factory har mixat om två av spåren), så är det inte att tveka.

”The dark gift EP” kommer att få fans från oväntade håll, det är jag säker på. En kul julklapp att ge bort till alla ”svarta” synthare…

Recenserad av
Roger 2006-12-15

http://www.extendedmix.com/


  Back to top